2011. július 19., kedd

IT költségcsökkentés vékony kliensekkel

Vékony kliens megoldás - mit is jelent valójában?

A vékony kliens megoldás leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a normál asztali PC-k vagy laptopok helyett egy minimális tudású konfigurációt használunk - gyakorlatilag billentyűzet és egér -, amelyhez a szükséges erőforrásokat egy szerver biztosítja, valójában ezen futnak az alkalmazások, programok és ezen történik az adatok biztonságos tárolása is.

Miként lehet vékony kliens megoldásokkal költségeinket redukálni?

A vékony kliens terminálokra nem kell drága licenceket vásárolnunk, de magában a vékony klienseknek a beszerzési költsége is kb. 50%-a csupán a hagyományos asztali gépek beszerzési költségének. Mivel az adatok nem az asztali gépeken, hanem egy központi szerveren vannak tárolva, így kiemelkedő fizikai - és adatbiztonsággal számolhatunk.

A vékonykliens terminálok alkalmazásának előnyei a teljesség igénye nélkül:

  • alacsony bekerülési költség
  • kiemelt energiatakarékosság - akár 50-70%-kal kisebb energiafogyasztás
  • csendes, biztonságos működés
  • alacsony üzemeltetési költség
  • egyszerű üzemeltetés és menedzselés
  • nagyfokú adatbiztonság

Éppen ebben az évben lesznek iskoláskorúak munkaállomásai? Pont idénre terveztek PC cseréket? Most kellene gépparkot frissíteni, ezáltal jelentős költségeket generálni, amikor tombol a pénzügyi válság, a gazdaság recesszióban van, illetve a költségvetési intézményeknél is a nadrágszíj meghúzása várható?

Ha igen a válasza, a HUMANsoft Kft. alternatív vékonykliens megoldásaival képes problémáján segíteni! Akár ebben a piaci szegmensben meghatározó Citrix, akár a kliens virtualizációban élenjáró VMware technológiát vezetjük be Önöknél, maradhatnak a régi munkaállomásaik. Valóban: az elavult PC-k kvázi terminálként funkcionálva egy szerverfarmról érik el attól kezdve az alkalmazásokat. Természetesen egy ilyen projekt előtt elengedhetetlen gazdaságossági számításokat végezni, hiszen valódi megtakarítást a kalkulációtól függően csak egy bizonyos munkaállomás szám fölött lehet elérni!

További információk a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatosan:
http://kkv.humansoft.hu/Energiatakarekos_informatikai_megoldasok/Vekonykliens_terminalok.html
http://www.humansoft.hu/Informatikai_infrastruktura_megoldasok/Vekony_kliens_megoldasok.html

E-mail: termekmenedzsment@humansoft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése