2011. július 19., kedd

IT Üzemeltetés - Informatika költséghatékonyan

Hogyan csökkenthető az IT üzemeltetés költsége? Hogyan tudja költséghatékonyabbá tenni az outsourcing az IT működtetését?

Szolgáltatás-vásárlás esetén csak a „Milyen szolgáltatásra van szükségem?” kérdést kell megválaszolni, míg a saját csapat esetén a „Hogyan tudom ezt biztosítani?” kérdéskörre is meg kell találni a válaszokat. Nincs szükség személyi kérdések kezelésére, az igényelt informatikai szolgáltatás közmű jelleggel vehető igénybe.

Outsourcing - HR problémák helyett koncentráljon a core tevékenységére

Egyre több cég választja az IT üzemeltetés kiszervezését, ahelyett, hogy házon belül, saját csapattal oldaná meg. Amellett, hogy kiszervezés esetén nem kell személyi kérdésekkel és problémákkal foglalkoznunk - ki, mikor, hogyan, milyen minőségben képes házon belül biztosítani az informatikai infrastruktúra működését - még jelentős költséget is megtakaríthatunk a kiszervezéssel.

Rugalmas reakciók az aktuális kihívásokra

A HUMANsoft hatékonyabbá teszi az IT üzemeltetés erőforrásait és folyamatait mind humán, mind pedig eszköz oldalon. Az IT üzemeltetés kiszervezésének egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a gyors és rugalmas reakciót az épp aktuális igényekre és kapacitás- szükségletre. Ha csökken a támogatandó rendszer – PC-k, szerverek, alkalmazások száma vagy a támogatási feladatok mennyisége – azonnali költségcsökkentést lehet végrehajtani, nincs szükség leépítésekre vagy felesleges kapacitások fenntartására.

A hatékonyságot növeli az osztott erőforrások használata (pl.: helpdesk, szerver üzemeltetés területén). A munkamennyiség változása esetén könnyebben, gyorsabban és költséghatékonyabban tud erőforrás kapacitásokat biztosítani, vagy azokat átcsoportosítani. Szolgáltatásmenedzsmentet biztosít, amely eliminálja az extra / menedzsment kapacitások szükségességét az ügyfél részéről.

Naprakész tudás - minőségi IT szolgáltatás

A HUMANsoft szakemberei a folyamatos képzéseknek köszönhetően naprakész tudással rendelkeznek az IT rendszerek kiépítésével és üzemeltetésével kapcsolatosan. Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani az informatikai piac robbanásszerű fejlődésével, folyamatos és alapos képzésre van szükség. Ennek jelentős erőforrás igénye van, az IT üzemeltetés kiszervezésével azonban ezek a költségek nem Önt, hanem az outsourcing szolgáltatást biztosító céget, jelen esetben a HUMANsoftot terhelik. Az informatikában kiemelten fontos, hogy stabil, konzisztens és magas rendelkezésre állással rendelkező rendszereket legyünk képesek kiépíteni és hibamentesen üzemeltetni. A HUMANsoft által alkalmazott professzionális módszertan és szakmai protokollok hatékonyan és megbízhatóan képesek ezt a magas szintű minőséget biztosítani, lehetővé téve, hogy Ön a saját tevékenységi körére koncentrálhasson.

A HUMANsoft tudása, tudásbázisa folyamatosan frissített, naprakész, a gyártói kapcsolatoknak köszönhetően a szolgáltatási palettán és a piacon lévő termékek és szolgáltatások tekintetében egyaránt. A képzési költségek a szolgáltatót terhelik. Az informatikai rendszer létfontosságú szolgáltatásainak rendelkezésre állása magasabb a szolgáltatónál alkalmazott szakmai protokollok, módszertanok, menedzselés révén, amely stabilabbá teszi a cég működését, biztosítva azt, hogy az a saját tevékenységi körére koncentrálhasson.

A szolgáltatási szerződésben rögzített feltételek, a megállapodott szolgáltatási színvonal bármikor számon kérhető és szankcionálható. Az IT üzemeltetést biztosító szolgáltató akár az egész eszközparkot is havi bérleti konstrukcióban tudja biztosítani, ennek következtében nincs jelentősebb beruházási igény.

A szolgáltatási szerződésben rögzített szerződés SLA feltételei, a megállapodott szolgáltatási színvonal számon kérhető és szankcionálható. Szolgáltató akár az egész eszközparkot is havi bérleti konstrukcióban tudja biztosítani, Ennek következtében nincs jelentősebb beruházási igény.

A 2009-es év gazdasági kihívásaira válaszul a HUMANsoft Kft. ingyenesen felméri az informatikai üzemeltetés jelenlegi állapotát, javaslatot tesz az optimalizálására, költség- és megtérülési kalkulációval alátámasztva.

E-mail: termekmenedzsment@humansoft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése