2011. július 19., kedd

IT Audit

Hogyan tudok egy IT audittal költséget csökkenteni?

Ha egy informatikai vezetőt kérdezünk arról általában, hogy milyen problémákkal küszködnek a napi üzemeltetés során, jó eséllyel a „..minden nagyon szép, mindennel meg vagyok elégedve..” jegyében kapunk kitérő választ, azaz nagy problémák nincsenek, csak olyanok, amelyek bárhol másutt előfordulhatnak. Ha ugyanezt az IT igazgatót olyan alkalommal interjúvoljuk meg, amikor éppen egy kritikus üzleti alkalmazás működése lassult le a használhatatlanságig, vagy nem várt rendszerösszeomlás következett be, netán érzékeny adatok jutottak illetéktelen kezekbe, azaz üzleti kára származik informatikai okokra visszavezethetően, akkor merőben más reakcióban részesülünk. Azonnali beavatkozás, tűzoltás válik szükségessé, pénzt-energiát nem kímélve igényelnek gyors megoldást.


Tűzoltás helyett megelőzés

Különösen fontos gazdasági válság esetén, az amúgy is csökkenő hatékonyságot, lassuló termelékenységet naponta saját bőrünkön érezve megelőzni a kritikus, a helyzetet tovább rontó, a költségeket növelő számítástechnikai szituációkat megelőzni.

Ebben tud segíteni az általunk ajánlott informatikai átvilágítás:

  • Az IT audit lehet általános, kiterjedhet számítástechnikai vagy ehhez kapcsolódó üzleti folyamatokra, adott alkalmazások vizsgálatára, teljesítménymonitorozásra, illetve biztonsági rések felderítésére (pl. kívülről etikus hack-eléssel, belülről a jogosultsági rendszer, a policy, az adatvédelem felülvizsgálatával).
  • CISA és nemzetközi informatikai gyártók minősítéseivel, többéves gyakorlati tanácsadói és mérnöki tapasztalattal felvértezett kollégáink által végzett munkánk kérdőíves felmérésen, személyes konzultációkon alapul.
  • Az audit zárásaként az előzetesen megfogalmazott pontos igények szerinti részletes, a feltárt hibákat, hiányosságokat priorizálva, a megoldási javaslatokkal együtt tartalmazó IT audit jegyzőkönyvet nyújtunk át ügyfeleinknek. Az ebben megfogalmazott tevékenységek végrehajtásával érhető el a költségek közvetett csökkentése azáltal, hogy megelőzhetővé válnak a drasztikus kiadásokkal járó katasztrófahelyzetek.

E-mail: termekmenedzsment@humansoft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése