2011. július 19., kedd

Energiahatékonyság - energiafelhasználás minimalizálása

A központosított megoldások energiafelhasználásával komoly megtakarítások érhetők el. De megvalósítható ugyanez kliens oldalon is?


Megoldásunk bevezetésével megoldható, hogy az irodában bekapcsolva felejtett kliens gépek, meghatározott szabályrendszer alapján automatikusan kikapcsolódnak. Az éjszakai frissítések, esetleg mentések idejére a rendszer szintén automatikusan visszakapcsolja a gépeket. A felhasználó akár otthonról vissza tudja kapcsolni a gépét, ha dolgozni kíván.

A rendszer működése a felhasználók gépén futó ügynökön (agent) alapul, amely a következő feladatokat látja el:

  • A Csoport házirendben meghatározott szabály alapján leállítja a gépet. Beállítható, hogy a kikapcsolási időhöz képest mennyit várjon a felhasználói interakcióra, hiszen lehet, hogy a dolgozó tovább kíván dolgozni, csak éppen rövid időre elhagyta a gépét (pl. kávézik). Ekkor közbeavatkozhat és megszakíthatja vagy engedélyezheti a leállítást. A felhasználónak lehetősége van arra, hogy 24 órára hatástalanítsa a leállítási szabályt (pl. elindított éjszakára egy letöltést vagy egy hó végi zárást).
  • Ha a leállításkor még nyitva maradtak el nem mentett dokumentumok, akkor azokat automatikusan elmenti. A következő bekapcsoláskor egy üzenettel jelzi a felhasználónak, hogy vannak elmentett dokumentumai. Ha már egy elnevezett dokumentumról van szó, akkor megmutatja annak korábbi és automatikusan mentett változatát is, így a felhasználó el tudja dönteni, hogy melyiket kívánja megtartani. A még soha el nem mentett, új állományt (pl. New Word Document.docx), úgy menti el, hogy a dátumot és időt szerepelteti a névben.
  • A rendszer része az Agility Framework, amellyel az áramfogyasztásnak és annak költségének alakulásáról lehet időszaki jelentéseket készíteni, akár üzletági szintre lebontva.

E-mail: termekmenedzsment@humansoft.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése